Mød eleverne

Skridtet fra folkeskolen til en gymnasieuddannelse er stort. Derfor kan det være ret rart at vide, hvad andre elever har tænkt og følt i forhold til deres valg og hvad de synes om at gå på HTX. Især hvis du er i tvivl om hvad du vil.

Madicken Ingemann Hafstadt,
Gamedesign

“Jeg valgte HTX, fordi jeg godt kan lide den måde, vi får lov til at arbejde på. Vi arbejder meget projektorienteret, så i stedet for at få en masse små afleveringer, får vi ofte store afleveringer. Ved denne arbejdsform er der bedre mulighed for at forbyde sig og udarbejde et godt projekt.

Jeg har valgt denne studieretning, fordi jeg elsker at udfolde mig kreativt. Jeg er rigtigt glad for at designe og producere, og det får jeg mulighed for her. Vi får lov til at prøve kræfter med film, billeder, hjemmesider osv.

Det fedeste ved HTX, er sammenholdet blandt de forskellige klasser. Da vi netop ikke er en så stor skole, er det rigtigt hyggeligt, for alle kender næsten alle.

Jeg regner med, at jeg efter HTX vil holde et sabbatår, hvor jeg vil tage ud at rejse og se verden, måske arbejde frivilligt. Derefter vil gøre brug af de mange nye færdigheder, som jeg har fået gennem HTX”

Malthe Brodka Andersen,
Sport Science

“Jeg har valgt HTX, fordi de naturfaglige fag lød meget spændende. Jeg valgte studieretningen Sport science, fordi sport altid har været en stor del af mit liv. Her er det muligt for mig at indgå i et samarbejde med NFC (Nykøbing fodbold klub), og det gør, at jeg kan træne fodbold i skoletiden.

For mig er det fedeste ved at gå på HTX, at der er mange forskellige typer af mennesker, og på trods af det, er der ingen, der dømmer. Alle kan i princippet snakke med alle, hvis man ellers har lyst.

Jeg ved endnu ikke, hvad jeg vil efter HTX, men overvejer noget med idræt”

Frederik Emil Strange,
Teknologi

“Jeg har valgt HTX, fordi jeg er meget praktisk anlagt samtidig med, at jeg godt kan lide det teoretiske.

Jeg har valgt studieretningen Teknologi, da jeg har en stor interesse for konstruktion og produktudvikling. Det fedeste ved uddannelsen er, at vi har muligheden for at kunne flytte de teoretiske principper og metoder ned i værkstedet, hvor vi kan bruge dem i praksis.

Min drøm er at læse til maskinmester i Svendborg efter gymnasiet”

Lea Schmidt,
Science

“Jeg har valgt HTX, da jeg kun havde hørt positivt omkring sammenholdet. Vekslingen imellem den teoretiske og den praktiske undervisning, var også en af de store faktorer. Det giver en bedre forståelse for teorien bag. Det er også denne vej, der åbner flest mulige uddannelser inden for det naturvidenskabelige.

Jeg har valgt studieretningen Science, den er også bedre kendt som mat/fys. Jeg valgte den, fordi det var den der virkede mest interessant for mig.

Det fedeste og bedste ved at gå på HTX, er det fælleskab og det sammenhold, der er både i klasserne og på tværs af klasserne. Dette bliver også styrket af de fællesture, der er, samt teknikfaget på 3. år”

Når jeg er færdig på HTX, vil jeg gerne ind og læse civilingeniør på DTU. Den specifikke gren inden for ingeniørverdenen, er jeg dog ikke helt sikker på endnu.

Andreas Kalis Kamper,
Bioscience

“Jeg har valgt studieretningen bioscience, fordi den giver mulighed for at kunne læse videre inden for en lang række uddannelser. Derudover elsker jeg biologi og kemi, så det virkede bare helt naturligt at vælge bioteknologi, der kombinerer begge.

Jeg elsker måden, vi arbejder på her på HTX. Det er superfedt at blande teorien med masser af praksis. Det gør arbejdet meget sjovere. Også vores projektarbejde er dejligt. Jeg vil langt hellere arbejde med mine emner i større dybdegående opgaver, hvor jeg virkelig kan se al min viden udfolde sig, end dag-til-dag-lektier.

Vores studiemiljø er superfedt, jeg havde ikke troet, at det kunne være sjovt at lave lektier, før jeg kom herud”

Mit mål er helt klart at blive dyrlæge. Dog er kravene superhøje, så jeg kunne også overveje andre ting. Det vigtigste for mig er, at jeg kan arbejde med biologi og dyr.