Tidligere elevers karriere

Alverdens karriereveje med en HTX

Det har tidligere elever på HTX drevet det til:

Henrik Kolind

Henrik Kolind, 30 år, filminstruktør og ”creative producer”

HTX Nakskov årgang 2002

“Teknikfaget på 3. år var noget af det bedste. Det var her, jeg for alvor fik smag for de mere kreative fag – ikke mindst film. Det var et meget intenst forløb, fordi man bruger så mange timer på det hver uge, og vi havde stor indflydelse på, hvad vi ville arbejde med inden for faget.

Noget af det mest givende ved HTX var gruppearbejde, projektarbejde og tværfaglighed. Hvilket man får meget glæde af på universitetet. En af de bedste oplevelser i min tid på HTX må være at vinde Young Enterprise i 2001. Her tog vi efterfølgende til Moskva for at møde de øvrige vindere.

Jeg er uddannet fra Den Europæiske Filmhøjskole og fra The Northern Film School i Leeds, England, hvor jeg har en MA i Filmmaking som ‘Creative Producer’. I dag arbejder jeg primært som instruktør.”

Ida Johansson, medicinstuderende ved Københavns Universitet

HTX Nykøbing årgang 2011

”Jeg har længe gerne ville læse medicin og fandt ud af, at HTX også var adgangsgivende til alle videregående uddannelser og at jeg kunne kombinere med sportscollege, så derfor valgte jeg HTX.

Efter 3 år på HTX synes jeg, at fordelen har været, at der er mange flere problemorienterede fag og fag, som man bedre kan relatere til hverdagen. Mange af fagene bliver perspektiveret til virkeligheden. Det er motiverende og giver bedre indlæring, fordi det for mig har givet mening at skulle lære det. F.eks. lærte vi i matematikligninger koblet sammen med, hvordan man skal beregne længden af et hus.

Kemi A på HTX gjorde at 1. semester på medicinstudiet blev en leg for mig.”

Ida

Stine Hyeak

Stine Hynek Pedersen, 20 år, studerer jura på SDU

HTX Nakskov årgang 2011

”Jeg startede på STX, fordi jeg altid har fået af vide, at STX rækker bredest, så jeg havde aldrig overvejet HHX eller HTX. Men jeg indså, at det ikke var der, jeg hørte til.  For mig er der mange “spild-fag”, såsom latin, musik og billedkunst. To af mine gode venner gik på HTX, så jeg fulgte med i deres lektier, og det overbeviste mig om, at jeg skulle skifte til HTX.

På HTX har man nogle anderledes fag, som f. eks. kommunikation, innovation, teknologi og teknik. Det er kreative fag, men som samtidig også anvendes i diverse virksomheder. Der er også mere praktisk arbejde på HTX, så det ikke kun er almindelig tavleundervisning efter en bog.

Generelt har HTX givet mig en anden indgangsvinkel til ting i forhold til mine medstuderende på jurastudiet. Det gør også, at jeg skiller mig lidt ud, hvilket jeg kun ser som noget positivt. Jeg har ikke haft én dag på HTX, hvor jeg ikke havde lyst til at møde i skole.

Anders Kryger, 33 år, kommunikationschef hos MAN Diesel & Turbo

 HTX Nykøbing årgang 2000

Udover at være en uddannelse er HTX også en særlig kultur, eller måske endda stemning. Der var et godt samspil mellem de forskellige fag, fx matematik, kemi, proces og fysik og en rød tråd i den faglige udvikling.

En af fordelene var, at jeg kunne bruge meget tid i laboratoriet, hvilket motiverede mig meget. Specielt interessant var muligheden for at kombinere teknik med formidling; da jeg skulle forsvare mit afgangsprojekt, havde jeg lavet en video om, hvordan de kemiske forsøg var udført, som blev vist til det mundtlige forsvar. Så HTX støber et solidt, teknisk fundament for en mangfoldighed af videregående uddannelser.

I dag er jeg kommunikationschef hos MAN Diesel & Turbo og ansvarlig for intern kommunikation i den danske filial og i udlandsorganisationen, som består af over 100 kontorer fordelt på alle kontinenter.”

Anders Kryger

andreas kallemose

Andreas Kallemose, 19 år, studerer Kemi & Bioteknologi på DTU

HTX Nakskov 2011

Jeg valgte HTX, fordi jeg vil være ingeniør, og HTX er meget naturvidenskabeligt funderet.

På HTX fik vi i høj grad lov til at være med til at præge uddannelsen, og det har været et stort plus for mig.

På mit studie på DTU bruger jeg faktisk alle de fag, jeg har haft på HTX. Jeg har selv haft fem A-fag, og det kan mærkes, når du kommer på universitetet; du har helt sikkert et forspring i forhold til andre.

Jeg vil klart opfordre andre til at tage en HTX-uddannelse, da den er så bred, og åbner op for rigtig mange videregående uddannelser.”