HTX eller HHX?

2 gymnasier – med forskelligt fokus

Først og fremmest; om du vælger HTX eller HHX, så er de ligestillede gymnasieuddannelser, der baner vejen til next step – de videregående uddannelser.

Alle gymnasieuddannelser består af 3 måneders grundforløb og 2 3/4 års studieretningsforløb.

En forskel er, at HTX og HHX er de to gymnasier, der har størst kontakt og samarbejde med erhvervslivet. HTX inden for det naturvidenskabelige område, med fag som teknologi, innovation, bioteknologi og kemi.

Mange fag er de samme, men…

Der er blandt gymnasierne forskel i de obligatoriske fag og i nogle af valgfagene. På HTX er de naturvidenskabelige fag højt prioriteret. De fag der er er helt specielle for HTX  er teknikfagene og teknologifagene.

HHX har grundlæggende større fokus på økonomi, marketing- og handelsfagene, fx virksomhedsøkonomi, afsætning, international økonomi og erhvervsret.

– Læs mere om HHX

Hvilken gymnasial uddannelse skal du vælge?

Test dig selv via “Adgangskortet” fra UG

Nøgleord for HTX:

Kreativitet, nytænkning og teknologi 

HTX er et innovativt gymnasium hvor vi sammen skaber – ikke kun robotter og fremtidens teknologi – men også din fremtid.

Hold alle muligheder åbne

Nogen vælger gymnasieuddannelse efter karrieredrømme, mens andre først finder ud af, hvad de vil undervejs. Du holder stort set alle muligheder åbne med en HTX.

Værd at huske

Din studenterhue er lige meget værd, om du vælger HHX eller HTX. Men din gymnasietid bliver både sjovere og lettere, hvis du vælger ud fra hvilke fag, du interesserer dig mest for.